Roding tuinen

Wat maakt vloertegels een goede keuze

Geplaatst op

Vloertegels zijn een uitstekende manier om elke kamer of buitenruimte in jouw huis op te fleuren. Ze zien er niet alleen geweldig uit, maar zijn ook duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Kunnen worden gebruikt in tuinen, badkamers, keukens en andere delen van het huis. Of je nu op zoek bent naar een moderne, eigentijdse look of iets meer traditioneels, er is een vloertegeloplossing die bij je past. We geven je dan ook graag ideeën over hoe vloertegels het beste gebruikt kunnen worden en wat de voordelen met zich meebrengen.

Geschikt voor vochtige ruimtes

Dat vloertegels zo goed te gebruiken zijn voor meerdere locaties komt door de kwaliteit van de tegels. Vloertegels zijn namelijk waterdicht wat een groot belang is bij bijvoorbeeld badkamers. Door het overmatige gebruik van water in de badkamer is het handig dat je een vloer hebt die geen open naden bevat waar water tussen kan komen en waarvan een vloer dus bol kan gaan staan. Neem bijvoorbeeld een houten vloer of laminaat, deze vloeren kunnen gedweild worden maar zodra er meer water voor een wat langere blijft liggen op dit soort vloeren dan gaat het hout krom staan en is het binnen no time kapot. 

De vloertegels zijn ook geschikt voor op de muren. Je kunt dan bijvoorbeeld de tegels laten doortrekken tot aan je plafond. Dit zorgt voor een mooi egaal geheel van je badkamer. Bovendien zijn vloertegels eenvoudig te leggen en te onderhouden; je hebt geen speciaal gereedschap of vaardigheden nodig om ze neer te leggen. Ook kunnen ze jaren meegaan als ze goed worden verzorgd; regelmatig schoonmaken met een vochtige dweil zorgt ervoor dat ze er als nieuw uitzien.

Slijtvast voor langer gebruik

Vloertegels zijn ook zeer slijtvast en kunnen behoorlijk wat hebben. Dit komt voornamelijk omdat vloertegels uit materialen bestaan zoals keramiek, porselein en steen. Daarom kun je deze tegels ook zeker goed gebruiken in je keuken. Buiten dat ze in mooie kleuren en formaten te verkrijgen zijn, kun je er ook zonder zorgen een pan of etensresten op laten vallen. De vloer is onwijs sterk en makkelijk in onderhoud.

Tevens zijn vloertegels ook geschikt voor in de tuin. Het is dan ook mooi om voor een wat groter formaat te gaan van de tegels. Hierdoor zijn de tegels makkelijker onkruidvrij te maken doordat je niet elke kleine tegel langs hoeft te gaan en zorg je tegelijkertijd voor een heel mooi uniek oppervlak in de tuin. De tegels vind je in mooie kleuren waardoor je je tuin helemaal eigen kunt maken. Vloertegels kopen? kijk dan op tegelpaleis.nl

Gerelateerde berichten

Over ons

We inspireren je met onze blogs. Lees ze allemaal en wordt een master in het ontwerpen van je tuin.

Contactgegevens

Via info @ roding tuinen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden