Roding tuinen

Waarom woonisolatie zo belangrijk is!

Geplaatst op

Er zijn de laatste tijd veel mensen bezig met verbruik en klimaatgerelateerde zaken als het gaat over hun leefstijl. Daarom is het niet verwonderlijk dat er veel content geschreven wordt over energieverbruik. Wij doen ook even een duit in het zakje wat dit betreft, maar we gooien het over een andere boeg. Wat zou je ervan vinden als je minder zou verbruiken, gewoon door de isolatie van je woning te upgraden. Juist, ideaal zo’n passieve oplossing! Neem snel met ons door wat dit zoal in zou kunnen houden voor je. 

Spouwmuurisolatie

Nog niet elke woning in Nederland (zeker de oudere) heeft een goede spouwmuurisolatie. Daardoor gaat er veel warmte verloren (of er komt veel warmte van buiten naar binnen in de zomer) waardoor verwarming en airco harder moeten werken om de temperatuur binnen op peil te houden. Op https://www.koston.nl/ vind je interessante opties als het gaat over je woonisolatie! Waaronder de spouwmuren. Die kunnen ze heel makkelijk isoleren door er een soort kunststof parels in te spuiten. Een snelle manier die je wanden niet beschadigt. 

Plafond- en vloerisolatie

Veel mensen denken er niet aan maar het is een probleem wanneer de plafonds en de vloeren van een woning niet geïsoleerd zijn. Al was het alleen maar vanwege het optrekkende vocht en de warmte die ontsnapt naar boven. Ook hier komt Koston om de hoek kijken als een uitstekende expert die de isolatie van je woning naar een hoger niveau weet te trekken. Neem gerust contact op met deze professionals. 

Kelderisolatie 

Wanneer je kelder niet goed geïsoleerd is, deze dus lek genoemd kan worden, dan heeft vocht, en de schadelijke uitwerking daarvan in je woning, alle ruimte om zich te nestelen. Ook de huiszwam kan dan al snel zijn intrede doen. En die eet graag het hout van je woning, zoals de vloeren en houten afwerkingen. Daarbij zorgt vocht in huis ook voor andere schimmelvorming binnen waardoor je last kunt krijgen van gezondheidsproblemen, zoals ziekten aan de luchtwegen. Al met al helpt een goede isolatie van je kelder vocht buiten de deur te houden. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We inspireren je met onze blogs. Lees ze allemaal en wordt een master in het ontwerpen van je tuin.

Contactgegevens

Via info @ roding tuinen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden