Roding tuinen

Tuinontwikkeling? Lees hier een aantal tips

Geplaatst op

Het ontwikkelen van een nieuwe tuin lijkt in eerste instantie makkelijker dan dat het is. Er komt meer bij kijken dan je in eerste instantie zou denken. Zo moet je bijvoorbeeld kijken welke tuintegels jij het mooist vindt en welke verlichting je het beste kunt kiezen. Om je hierop voor te bereiden, zullen we hieronder kort stilstaan bij een aantal leuke tips die jij in de praktijk weer kunt toepassen. 

Kiezen van de juiste tegels

Als je aan de slag gaat met het ontwikkelen van een nieuwe tuin is het eerste wat je uit moet zoeken de tuintegels die jij het mooist vindt. Hierbij is het aan te raden om voor een neutrale kleur te kiezen. Zo kun je meerdere producten en meubels met elkaar matchen. Als we kijken naar de trends van de afgelopen jaren zien we dat grote grijze tuintegels enorm trending zijn. Benieuwd hoe dit in realiteit eruit ziet? Raadpleeg dan het internet voor inspiratie. Op basis hiervan kun jij dan kijken wat je het mooiste vindt.

Verlichting kiezen

Naast het kiezen van tuintegels is het ook van belang dat je voldoende verlichting in je tuin hebt. Als je hier geen rekening mee houdt, kan het voorkomen dat je in het donker niets ziet en dat is natuurlijk zonde van je nieuwe tuin. Als tip geven we hierbij mee om verlichting te kiezen die je in de vloer kunt integreren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan led lampen. Ook is het aan te raden om sensoren in te bouwen waardoor de verlichting uit en aan gaat op basis van beweging. Hierdoor hoef jij niet in het donker op zoek te gaan naar de schakelaar.

Gras? Maak een onderhoudsschema

Als je besluit om gras te gaan zaden, is het zeker aan te raden om een onderhoudsschema te maken die je kunt volgen. Gras groeit namelijk enorm snel en als jij niet tijdig gaat maaien, zul je merken dat je tuin erg onverzorgd eruit komt te zien. Ben jij op zoek naar een mooi voorbeeld als het gaat om een onderhoudsschema? Raadpleeg dan het internet. Hier kun je diverse voorbeelden vinden die jij in de praktijk kunt toepassen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We inspireren je met onze blogs. Lees ze allemaal en wordt een master in het ontwerpen van je tuin.

Contactgegevens

Via info @ roding tuinen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden