Roding tuinen

Terrastegels: welke keuze maak je?

Geplaatst op

Heb je plannen om het terras, vloer of oprit (her)aan te leggen? Dan is het belangrijk om je vooraf goed te informeren over de verschillende terrastegels. Het resultaat zal namelijk het uitzicht van je tuin en van je hele woning bepalen. Een prachtig terras kan ook de waarde van jouw huis verhogen. Het kiezen van passende tegels voor het terras is daarom erg belangrijk, maar welke keuze maak je? In dit artikel geven we handige tips, zodat je makkelijker een keuze kunt maken.

Hoe wil je de terrastegels gebruiken?

Heb je veel bomen en groen in jouw tuin? Of heb je veel vochtige schaduwplekken in de tuin? Hoogstwaarschijnlijk zal jouw terras snel vuil worden. Terrastegels die laag zijn in onderhoud, zijn dan een goede oplossing. Heb je veel kleine kinderen en misschien wel huisdieren die regelmatig in de tuin spelen? Een harde tegel, die snel glad wordt en ongevoelig is voor vlekken, is dan de juiste tegel.

Net zoals met andere producten, als iets zeer goedkoop is, is het waarschijnlijk van een mindere kwaliteit. Goedkoop is duurkoop en dit is bijna altijd het geval met terrastegels. Goedkope tuintegels bevatten vaak niet bepaalde eigenschappen die een terrastegel juist enorm populair maken. Denk bijvoorbeeld aan: ongevoelig voor vlekken, maatvast, groot formaat tegels, niet verkleuren en uniek in kleur. Sommige van deze kenmerken zijn afhankelijk van smaak, maar andere voordelen zijn echt praktisch!

Koop ze op het internet

Op het internet kom je veel partijen tegen die terrastegels verkopen. In 9 van de 10 gevallen betreft dit B-keus tuintegels en hier moet je mee op passen. Koop de terrastegels daarom uitsluitend bij een tuintegel specialist. Een tuintegel specialist verkoopt vaak alleen A-keus tuintegels en deze hebben wel de gewenste hoge kwaliteit. De prijs is vaak een belangrijk onderdeel bij het maken van een keuze. Echter, is het beter om naar het complete plaatje te kijken van de aanbieder. Controleer bijvoorbeeld of de aanbieder gecertificeerd is en wat de levertijden zijn van de tuintegels. Ben je bijvoorbeeld verplicht om een grote hoeveelheid af te nemen? Dit is iets wat je vooraf bij de tuintegel specialist moet controleren.

Gerelateerde berichten

Over ons

We inspireren je met onze blogs. Lees ze allemaal en wordt een master in het ontwerpen van je tuin.

Contactgegevens

Via info @ roding tuinen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden