Roding tuinen

Onderhoud van je tuin gemakkelijk bijhouden? Dat kan!

Geplaatst op

Een goed onderhouden tuin vereist wat aandacht en tijd. Maar als je het zo nu en dan een beetje bijhoudt, valt het nog wel eens mee. Behalve als de eerste lentedagen beginnen. Meestal is de tuin een en al ellende en is het een grote aanpak nodig om de tuin weer zomer ready te maken! Tegenwoordig zijn er dan ook een hoop fijne tools uitgevonden waarmee je  een tuin gemakkelijker kunt onderhouden. In deze blog zetten we de standaard benodigdheden aan gereedschap op een rijtje, en lichten we een aantal nieuwe varianten toe die helpen bij extra gemak.

Doe het altijd veilig

Bescherming is ook bij het onderhouden van je tuin een belangrijk punt. Je kunt je namelijk aardig bezeren met het gereedschap dat je gebruikt. Daarbij loop je altijd kans dat je eens een insect vastpakt, wat niet altijd als prettig ervaren wordt. En het kan natuurlijk zijn dat er onkruid in je tuin zit waar jij zelf niet goed op reageert, bijvoorbeeld brandnetels. Tevens kunnen takken erg scherp zijn en zijn splinters ook niet altijd weg te denken. Oftewel, beschermingsmiddelen zoals goede tuinhandschoenen zijn bijna onmisbaar.

Lekker snoeien maar

Tuurlijk is het ook nodig om zo nu en dan heggen, struiken en bomen te snoeien. Dit laat je tuin trouwens al gauw een stuk beter ogen. Snoeischaren zijn dan ook in allerlei formaten beschikbaar om elke boom of struik te kunnen snoeien. Je kunt er ook voor kiezen om de poten langer te hebben. Hierdoor hoef je niet altijd een ladder te gebruiken om bij bepaalde hoge stukken te komen.

Tegels schoonspuiten

Zorg ook altijd dat je een buitenkraan hebt of eventueel een slang om met een hogedrukspuit aan de gang te gaan. Met een hogedrukspuit kun je namelijk het vuil gemakkelijk en snel van je tegels verwijderen. Bovendien kun je kleine onkruid stukken tussen de tegels ook gelijk meenemen, scheelt je weer een hoop priegelwerk.

Grasmaaier? Dat kan makkelijker!

Ben jij al bekend met de robotstofzuiger? Dan kun je vast wel gokken wat een robotmaaier inhoudt? Als je er altijd tegenop ziet om dat lange stuk gras af te leggen met een grasmaaier dan is een robotmaaier ideaal. Laad het apparaat op en laat hem z’n ding doen! dan kun je ondertussen op je gemakje verder met je andere werkzaamheden. Extra luxe dus! 

Gerelateerde berichten

Over ons

We inspireren je met onze blogs. Lees ze allemaal en wordt een master in het ontwerpen van je tuin.

Contactgegevens

Via info @ roding tuinen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden