Roding tuinen

Meer comfort met vloerisolatie

Geplaatst op

Nooit meer last hebben van koude voeten? Het kan wanneer je vloerisolatie in je vloer laat plaatsen. Dat zorgt niet alleen voor meer comfort in huis, maar is ook een duurzame keuze. Ontdek hier hoe vloerisolatie geplaatst wordt en wat het voor jouw woning kan betekenen.

 

Wat is vloerisolatie?

 

Er zijn verschillende plekken waarop koude lucht je huis binnenkomt. Je spouwmuren, ramen en dak zijn daar goede voorbeelden van. Maar heb je ook al gedacht aan je vloer? De kou uit de grond trekt in de winter makkelijk in je huis wanneer je vloer niet goed geïsoleerd is. Daarom is vloerisolatie uitgevonden. Door een isolerende laag onder je vloer aan te leggen, trekt er minder makkelijk koude lucht in je huis. Warme lucht verlaat je woning ook minder snel. Zo geniet je van een veel fijnere temperatuur.

 

De voordelen van vloerisolatie

 

Het is een flinke stap om je vloer te isoleren. Waarom zou je voor deze techniek kiezen? Het isoleren van je vloer brengt een paar voordelen met zich mee:

  • Je hebt geen last van koude vloeren
  • Warmte wordt beter behouden, waardoor je minder energie verbruikt
  • Je huis is verduurzaamd en krijgt zo een hogere waarde
  • Wil je vloerverwarming plaatsen? Dan haal je meer uit deze verwarming wanneer je de vloer ook isoleert

 

Vloer isoleren met of zonder kruipruimte?

 

Vloerisolatie klinkt interessant, maar je woning moet ook geschikt zijn voor deze isolatiemaatregel. In de meest ideale situatie heeft je huis een kruipruimte. Deze lege ruimte onder je vloer kun je eenvoudig bereiken en vullen met isolatiemateriaal. Zo krijgt de koude lucht uit de grond geen kans om je huis binnen te komen. Niet iedere woning heeft een kruipruimte, dus wat is dan een geschikte optie? In dat geval is het mogelijk om de vloer van bovenaf te isoleren. Dat doe je door de huidige vloer te verwijderen en isolatiemateriaal op de betonnen ondervloer aan te brengen. Hier leg je weer een vloer overheen.

 

De kosten van vloerisolatie

 

Veel mensen kiezen voor vloerisolatie om op de lange termijn geld te besparen. De verwarming hoeft minder hard te werken, waardoor je vaste lasten lager uitvallen. Maar wat kost vloerisolatie precies? Dat is afhankelijk van verschillende factoren. De staat van je vloer, de aanwezigheid van een kruipruimte, de gebruikte materialen: ze hebben allemaal invloed op de prijs. Daarom is het verstandig om vooraf een offerte op te laten stellen voor vloerisolatie door een ervaren bedrijf. 

 

Wil je de kosten drukken? In veel gemeenten zijn er subsidies verkrijgbaar wanneer je je woning gaat verduurzamen. Kijk aan welke eisen je moet voldoen om deze subsidie aan te vragen. Er zijn ook landelijke regels voor het isoleren van je woning. Voer je minstens twee isolerende maatregelen tegelijkertijd uit? Dan heb je recht op een groter subsidiebedrag.

Gerelateerde berichten

Over ons

We inspireren je met onze blogs. Lees ze allemaal en wordt een master in het ontwerpen van je tuin.

Contactgegevens

Via info @ roding tuinen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden