Roding tuinen

Kunststof verpakking

Geplaatst op

Wilt u hoogwaardige kunststof verpakkingsmaterialen voor goederen en producten laten ontwikkelen? Dan biedt Espol Plastics precies wat u zoekt. We hebben alle kennis in huis voor het ontwerpen, maken en produceren van een kunststof verpakking. Bij ons mag u rekenen op snelle levering, topkwaliteit, een verantwoorde productie én de toepassing van hergebruikt kunststof. En daarbij zorgen we er natuurlijk voor dat u een scherpe prijs voor uw kunststof verpakkingsmaterialen betaalt.

Voordelen van een kunststof verpakking

Een kunststof verpakking, zoals Espol Plastics die produceert, heeft een groot aantal voordelen. We maken namelijk gebruik van een spuitgietproces. Dit wordt ook wel injection moulding genoemd. Een belangrijk voordeel van deze productiewijze is dat we hiermee kunststof verpakkingsmaterialen kunnen leveren in allerlei vormen, afmetingen en ontwerpen. Heeft u speciale wensen of een bijzonder design nodig? Dan is daar dus altijd een maatwerkoplossing voor.

Kunststof verpakkingsmaterialen staan bekend om zijn sterke eigenschappen. Het kan uitstekend tegen de invloeden van het weer, beschadigt nauwelijks en heeft een beperkte slijtage. De verpakkingsmaterialen bieden daarmee duurzame bescherming voor uiteenlopende producten en u gebruikt ze ook probleemloos buiten. Ondanks het robuuste karakter en de goede bescherming is het kunststof licht van gewicht. Dat maakt onze kunststof verpakkingen gemakkelijk te hanteren en eenvoudig te vervoeren.

Kunststof verpakking: geschikt voor diverse toepassingen

Doordat we maatwerk leveren, wordt het door ons ontwikkelde verpakkingsmateriaal in veel sectoren en industrieën gebruikt. Zo produceren we kunststof verpakkingen voor onder meer de voedselindustrie en logistieke bedrijven. Voor verpakkingsmaterialen voor de voedselindustrie gelden strenge eisen om de hygiëne te garanderen. Bedrijven in de transportsector hebben functionaliteit en efficiency hoog op hun prioriteitenlijst rond verpakkingen. Zo heeft elk type onderneming verpakkingsmateriaal nodig dat bedoeld is voor specifieke toepassingen. Espol Plastics geeft daar graag vorm aan.

We hebben aan verschillende soorten projecten gewerkt. Daardoor zijn we in staat om voor elk bedrijf het juiste kunststof verpakkingsmateriaal te ontwerpen. Het klantenbestand is bijzonder veelzijdig en varieert van lokale startups tot bekende internationals. Naast ondernemers in de voedselindustrie en logistiek zijn er diverse andere sectoren waaraan we op maat gemaakte verpakkingen van kunststof leveren. We hebben bijvoorbeeld ook opdrachtgevers in onder meer:

  • Land- en tuinbouw
  • Medische wereld
  • Automotive industrie

Verantwoord samenwerken met Espol Plastics

Als het gaat om het laten maken van kunststof verpakking is Espol Plastics een voor de hand liggende keuze. Dankzij onze jarenlange ervaring en werkzaamheden voor klanten in uiteenlopende sectoren beschikken we namelijk over veel vakkennis en expertise. Dat betekent dat we kunststof verpakkingsmaterialen kunnen leveren die perfect zijn voor uw werkzaamheden. Of het nu gaat om het ontwerp, de functionaliteit of het erin verwerkte kunststof.

Wat dat laatste betreft, is het goed om te weten dat we de optie bieden om te kiezen voor gerecycled materiaal. Hiermee koopt u duurzame en verantwoord geproduceerde kunststof verpakkingen, die een beperkte impact hebben op het milieu. Door deze mogelijkheid aan te bieden, stimuleren we een circulaire economie en werken we samen met onze klanten aan een betere leefomgeving. Wilt u meer weten over onze duurzame productieprocessen en hoe u deze inzet voor het maken van kunststof verpakkingsmateriaal voor uw bedrijf? Onze medewerkers vertellen u er alles over.

Scherp geprijsde kunststof verpakkingen laten maken

De productiekosten van verpakkingen van kunststof variëren en worden bepaald door meerdere factoren. Afhankelijk van de opdracht en de daarmee gepaard gaande werkzaamheden zijn de prijzen zo divers dat het voor ons evenmin mogelijk is om een algemene indicatie te geven. Doordat we onafhankelijk zijn en alles in eigen beheer houden, mag u rekenen op aantrekkelijke tarieven. Daarbij speelt ook de hoeveelheid kunststof verpakkingen een rol van betekenis. Belangrijke aspecten voor de totaalprijs zijn verder het ontwerp, type kunststof en het productieproces.

  • Ontwerpcomplexiteit: het spuitgieten van uw kunststof verpakking begint met het maken van de matrijs. Dankzij onze uitgebreide maatwerkopties is er wat dat betreft veel mogelijk. Realiseer u daarbij wel dat de vormgeving veel invloed heeft op de prijs. Hoe complexer het matrijsontwerp, hoe hoger de productiekosten.
  • Materiaalkeuze: ook het soort kunststof is van invloed op de prijs. Bij Espol Plastics heeft u daarom keuze uit verschillende materiaalsoorten, waaronder PE, HDPE, PP en ABS. Vanzelfsprekend kunt u bij ons altijd advies krijgen over de materiaalkeuze. Bovendien heeft u bij ons de keuze uit gerecycled materiaal.
  • Productiemethode: de prijs van kunststof verpakkingsmateriaal wordt ook bepaald door het productieproces. Een ingewikkelde methode of het gebruik van een specifieke machine, vereist meer tijd en kost dus meer.

Traject bij ontwikkeling kunststof verpakking

Espol Plastics garandeert kunststof verpakkingen die 100% naar wens zijn en een goede prijs hebben. Daarom werken ze bij het ontwikkelen van verpakkingsmateriaal nauw met u samen. Dat doen we gedurende het complete proces: van het eerste ontwerp tot de uiteindelijke verpakking. Op die manier weten we zeker dat u de beste verpakkingen voor uw werkzaamheden of toepassingen krijgt.

In het matrijsontwerp van uw kunststof verpakkingsmateriaal combineren we uw voorwaarden met onze kennis. Na goedkeuring daarvan maken we een proefspuiting. Deze ondergaat uitgebreide testen om vast te stellen of de stevigheid, functionaliteit en kwaliteit optimaal zijn. Als het ontwerp of de materiaalkeuze geen aanpassingen vereist, starten we de productie op.

Tijdens het productieproces controleren we uw kunststof verpakkingen op vaste momenten. Dit geeft ons de zekerheid dat de verpakkingsmaterialen een consistente hoge kwaliteit hebben.

 

Gerelateerde berichten

Over ons

We inspireren je met onze blogs. Lees ze allemaal en wordt een master in het ontwerpen van je tuin.

Contactgegevens

Via info @ roding tuinen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden