Roding tuinen

Hoe maak ik gemakkelijk een high end interieur?

Geplaatst op

High-end technologie wordt steeds belangrijker in het ontwerp van de woonkamer. Meer en meer interieurs integreren slimme functies in hun ontwerp. Het is dus geen verrassing dat technologische upgrades tot de top van de woonkamer trends behoren. Tot de populairste behoren automatische verlichting, temperatuurregeling en slim glas. Ook spraak- en mobielgestuurde entertainmentsystemen zullen in opkomst zijn.

Google Home 

Het is bijzonder handig om gebruik te maken van Google Home, natuurlijk vanwege de mogelijkheid om vragen te stellen, maar ook omdat je spraakcommando’s kunt geven aan deze dienst. Daarmee is het mogelijk om tal van slimme apparaten in je woning te besturen, zoals rolgordijnen, tv’s, lampen en ga zo maar door. 

Domotica 

Wanneer we het hebben over slimme systemen waarbij er als het ware een communicatie optreedt tussen apparaten in de woning en diensten / apparaten binnen en buiten de woning, waarbij er dus sprake is van automatisering, dan spreken we over domotica. Een van de voordelen van de implementatie van domotica is dat mensen die minder mobiel zijn op deze manier ook gebruik kunnen maken van apparaten. Ze hoeven alleen maar spraakcommando’s te geven en een televisie of radio springt aan. 

Moderne materialen 

Als je visueel contrast in je huis wilt brengen, is het toevoegen van gemengde materialen een geweldige optie. Denkt daarbij aan een mix van: metaal, glas en steen. Deze kunnen een individuele en unieke look creëren. De kunst is om de juiste balans te vinden. Je kunt ook gaan voor meubeldesign waarbij diverse materialen in één product verwerkt zijn- dat zal indruk maken! Tegenwoordig zie je ook steeds meer vloeren die gemaakt zijn van kunststof. Deze noemen we ook wel de gietvloer, omdat deze wordt gemaakt door kunststof op een ondervloer te gieten om zo een egale vloer te realiseren. Zo heb je al snel de beschikking over een gedegen vloer die zeer sterk is en daarbij behoorlijk flexibel. De eigenschappen van de kunststof waarvan de vloer gemaakt is, zorgen ervoor dat deze meebeweegt met warmtewerking van een vloerverwarming. Daarbij kan deze vloer zeker tegen een stootje. 

Natuurlijke materialen 

In de woonkamertrends voor 2023 zullen natuurlijke vezels en materialen meer opvallen. Texturen kunnen visuele interesse en diepte toevoegen aan een ruimte en helpen om harde lijnen en randen te verzachten. In het komende jaar gaan we meer en meer organische decoraties tot innovatieve meubels zien, maar evengoed stoffering en tapijten. Zo zullen natuurlijke texturen een nog grotere impact hebben in toekomstige woningen. 

Vind je het leuk om designtips te checken? Lees dan zeker de blogs op onze site.

Gerelateerde berichten

Over ons

We inspireren je met onze blogs. Lees ze allemaal en wordt een master in het ontwerpen van je tuin.

Contactgegevens

Via info @ roding tuinen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden