Roding tuinen

Hoe je een mediterraanse tuin kunt maken

Geplaatst op

Een mediterrane tuin is een tuin die is geïnspireerd op de mediterrane regio, die zich uitstrekt van de oostkust van Spanje en Portugal, via Italië, Griekenland en Turkije tot aan Noord-Afrika en het Midden-Oosten. De sleutel tot het ontwerpen van een mediterrane tuin is het creëren van een sfeer van ontspanning en rust. We nemen enkele tips met je door om je te helpen je eigen mediterrane tuin te creëren.

Kies planten die passen bij de stijl

Mediterrane tuinen zijn bekend om hun kleurrijke bloemen en weelderige groene planten. Kies voor planten die van nature in de mediterrane regio groeien, zoals olijfbomen, cipressen, lavendel, rozemarijn, tijm en salie. Dit soort planten zijn geschikt voor warme en droge klimaten en hebben weinig water nodig.

Maak gebruik van natuurlijke bouwmaterialen

Gebruik materialen zoals natuursteen, terracotta en keramische tegels om je mediterrane tuin een authentieke uitstraling te geven. Een muur of een vloer gemaakt van natuursteen kan een indrukwekkend element zijn dat past bij de mediterrane stijl.

Zorg voor schaduwplekken

In mediterrane landen kan de zon erg sterk zijn en in Nederland natuurlijk ook. Creëer daarom schaduwrijke plekken in je tuin met pergola’s, luifels of parasols. Je kunt ook denken aan bomen die natuurlijke schaduw bieden.

Een vijver is cool!

Een mediterrane tuin kan worden verrijkt met waterpartijen, zoals een fontein of een vijver. Het geluid van kabbelend water kan helpen om een ontspannen sfeer te creëren en kan bovendien verkoeling bieden op warme zomerdagen.

Ga voor de chillmodus

Kies voor comfortabele tuinmeubelen in mediterrane stijl, zoals rotan, smeedijzer of houten banken. Je kunt ook kussens toevoegen in heldere kleuren zoals blauw of geel om je mediterrane tuin op te fleuren.

Verlicht je tuin mooi

Verlicht je mediterrane tuin met zachte verlichting om een ontspannen sfeer te creëren. Gebruik sfeervolle lampen of lantaarns om paden en hoekjes te verlichten.

Volg deze tips zeker op een maak je eigen mediterrane tuin. Zo kun je het hele jaar door genieten van de prachtige sfeer en geur van de mediterrane regio.

Bij MyPalmShop kun je hele mooie palmbomen aanschaffen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We inspireren je met onze blogs. Lees ze allemaal en wordt een master in het ontwerpen van je tuin.

Contactgegevens

Via info @ roding tuinen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden