Roding tuinen

Hoe ga jij je tuin inrichten?

Geplaatst op

Een tuin is eigenlijk altijd prettig om te hebben. Of je nou enorm van tuinieren houdt of niet, je kunt altijd wel iets leuks in je tuin doen. De een zal zich enorm vermaken met alle beestjes en vogels die in de tuin kunnen zitten, terwijl de ander juist het liefst gewoon lekker een boekje leest op de tuinbank. Waar je ook maar voor kiest, een tuin is altijd prettig om te hebben. Het kan best een goed idee zijn om een tuin met kunstgras te overwegen. Een tuin met kunstgras heeft namelijk wel degelijk een aantal voordelen ten opzichte van echt gras.

Onderhoudsarme gras

Een van de redenen waarom mensen uiteindelijk toch vaak voor een tuin met kunstgras kiezen, is het feit dat het enorm onderhoudsarm is. Hoewel een echte grasmat ook niet zo heel veel onderhoud hoeft te vergen, moet het toch af en toe gemaaid worden. Ook kun je last krijgen voor mollen of onkruid in je grasveld. Dit is bij een tuin met kunstgras allemaal niet het geval. Je hoeft geen vinger uit te steken voor een mooi grasveld in je tuin.

Het hele jaar mooi

Daarnaast is het nadeel van echt gras ook dat het in de winter wel eens een heel stuk minder goed kan groeien. Dit heeft natuurlijk te maken met het feit dat de zon dan een stuk minder schijnt en dat het een stuk kouder is. Je gras kan er dan een stuk minder mooi bij liggen en dit is niet altijd even mooi. Een tuin met kunstgras is in dat geval een stuk prettiger. Aangezien het geen echt gras is, heeft het geen water of zon nodig om er toch mooi bij te blijven liggen.

Perfect voor je kinderen

Verder is het ook heel fijn om een tuin met kunstgras te hebben als je kinderen hebt die lekker buiten willen kunnen spelen. Een tuin vol planten en tegels is dan toch een stuk minder prettig spelen. Mocht je dus kinderen hebben die lekker buiten willen kunnen voetballen of spelen, dan is kunstgras echt wel een goede optie.

Gerelateerde berichten

Over ons

We inspireren je met onze blogs. Lees ze allemaal en wordt een master in het ontwerpen van je tuin.

Contactgegevens

Via info @ roding tuinen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden