Roding tuinen

Handige tips bij hardhout kopen

Geplaatst op

Klussers en meubelmakers maken steeds meer gebruik van hardhout. Meubels gemaakt van hardhout passen namelijk prachtig in het interieur. Ze hebben een warme uitstraling, maar ook een lange levensduur. Hardhout kopen kan door het ruime aanbod ingewikkeld zijn. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. Hardhout is afkomstig van loofhout en de hardheid van het hout wordt bepaald door de nerfstructuur. Hoe dichter de nerven op elkaar liggen, hoe harder het hout is. Het meeste hardhout wordt geïmporteerd vanuit Zuid-Amerika en Afrika. Hier in Nederland wordt het vaak gebruikt voor meubels en vloeren. Kun jij handige tips gebruiken voor het kopen van hardhout? Onderstaand geven we handige tips!

Bekijk de verschillende hardhoutsoorten

Er zijn een hoop verschillende hardhoutsoorten en iedere soort heeft zijn eigen kenmerken. Dit betekent dat iedere hardhout soort zijn eigen voor- en nadelen heeft. Het is dus essentieel om de verschillende soorten goed met elkaar te vergelijken. Acaciahout is een duurzame hardhoutsoort en deze staat bekend om zijn mooie uitstraling. Zoek jij naar een hardhoutsoort voor toepassingen in de tuin? Bangkirai hout is een houtsoort met een hoge duurzaamheid en is perfect voor buitentoepassingen zoals vlonders en terrassen. Wil jij hardhout kopen voor interieurbouw? Dan is teakhout een van de beste keuzes en is het een duurzame houtsoort. Deze houtsoort wordt veel gebruikt voor meubels, vloeren en andere interieurtoepassingen.

Hardhout kopen doe je bij een echte houtspecialist. Een hardhout specialist levert namelijk een hoge kwaliteit en geeft ook waardevolle informatie over het hardhout, dit maakt het hardhout kopen en vergelijken een stuk makkelijker.

Hardhout kopen: duurzaamheidsklasse

Hardhout wordt tegenwoordig veel gebruikt voor projecten in de tuin, omdat het hout een lange levensduur heeft. De duurzaamheid van het hardhout is daarom een belangrijk criterium bij het kopen van hardhout en dit wordt uitgedrukt in drie verschillende duurzaamheidsklassen. Duurzaamheidsklasse 1 is het best en deze klasse staat gelijk aan een levensduur van 25 jaar of langer. Wanneer het hout behandeld wordt, gaat het natuurlijk nog een stuk langer mee. Wil jij hardhout kopen? Kijk dan altijd even naar de duurzaamheidsklasse en ga na of het hout behandeld is.

Gerelateerde berichten

Over ons

We inspireren je met onze blogs. Lees ze allemaal en wordt een master in het ontwerpen van je tuin.

Contactgegevens

Via info @ roding tuinen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden