Roding tuinen

Een tennisbaan in de tuin

Geplaatst op

Ben jij een sportief persoon en ben je een echte liefhebber van tennis? Heb je een grote tuin tot je beschikking en wil je dagelijks veel kunnen spelen? Dan kan het absoluut een aanrader zijn om te kiezen voor een tennisbaan in je tuin. Mocht jij dit overwegen en ben je benieuwd voor welke baan je het beste kunt kiezen? Dan is het zeker verstandig om de informatie in dit artikel tot je te nemen. Onderstaand gaan we jou namelijk meer vertellen over de voordelen van een smashcourt tennisbaan. Op basis hiervan kan jij bepalen of de smashcourt tennisbaan een goede optie is voor jouw tuin.

Een smashcourt tennisbaan

Wanneer we het hebben over een smashcourt tennisbaan, dan hebben we het over een tennisbaan die momenteel erg populair is. Smashcourt is een benaming voor de roodzand kunstgras tennisbaan. Dat deze baan zo populair is heeft te maken met de verschillende voordelen. Zo is de baan het hele jaar bespeelbaar, is deze onderhoudsvriendelijk en zowel geschikt voor binnen als voor buiten. Tevens is de levensduur van deze baan lang. Schaf je deze baan aan voor in de tuin, dan kan je er zeker van uitgaan dat de baan 10 tot 15 jaar lang mee zal gaan. Beregening is verder niet nodig en de baan droogt snel.

Fijne speeleigenschappen

Naast de bovenstaande voordelen biedt een smashcourt tennisbaan ook voordelen als het gaat om speeleigenschappen. Zo kan je goed op deze baan glijden, is de balstuit zeer prettig en dit geldt ook voor de balsnelheid. De ondergrond is relatief zacht en dit is weer minder belastend voor de spieren en gewrichten. 

Het aan laten leggen van de baan

Mocht jij deze baan aan willen laten leggen, ga dan op zoek naar een professionele aanbieder. Zij kunnen jou niet alleen meer uitleg geven over de baan, zij zullen er ook voor zorgen dat de baan perfect wordt aangelegd. Ook geven zij jou handige tips voor het onderhoud van de baan. Dit zal ervoor zorgen dat jij zo lang mogelijk van de baan kunt genieten en dat is natuurlijk wel zo fijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

We inspireren je met onze blogs. Lees ze allemaal en wordt een master in het ontwerpen van je tuin.

Contactgegevens

Via info @ roding tuinen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden